Uitslag Feeder-Vaste stokwedstrijd 6 Augustus 2017.

Hans en Hans winnen vaste stok-feeder wedstrijd

 

Zo midden in de vakantieperiode organiseren we van de binnenwater commissie van HSV de Sportvisser altijd een koppelwedstrijd, waarbij men als koppel verplicht is om een vaste stok visser te hebben en een feedervisser.
Hoe dat verdeelt wordt in het koppel mag onderling worden uitgevochten. De enige restrictie is wel dat tijdens de wedstrijd niet mag worden gewisseld. Begin je met de vaste stok dan eindig je ook hiermee.
Lid Frank had een keurige baan uitgezet in het ons toegekende traject Noord Hollands kanaal bij Landsmeer, wat bekent staat als zowel feeder als vaste stok water.
Om 06.00 uur mochten de 9 deelnemende koppels hun nummer uit de emmer trekken en richting het water rijden. Voor diegene die nog nooit op dit traject hadden gevist kon je je voegen achter de wagen van ondergetekende. 2 wagens maakten hier dankbaar gebruik van en om ervoor te zorgen dat deze netjes konden volgen werd er niet al te hard gereden. Onderweg naar het water zag ik ineens een van de volgende auto’s voorbij scheuren, waarbij ik dacht het gaat zeker niet hard genoeg. Ik vind het zelf wel. Verbazing alom, maar goed.
Bij het water en bij ons getrokken nummer aangekomen zagen we dat aan de overzijde van het water een paar karper vissers hun bivak hadden opgeslagen, wat door de baan uitzetter niet was opgemerkt. Na enig overleg met de karper  vissers besloten om in overleg met de baan uitzetter een andere stek te zoeken. Het toeval wil dat deze zelf op nr. 1 zat en hij de kopstek afstond aan ons, zodat wij naast hen konden plaatsnemen. Top Frank dank.
Dan netjes alles optuigen, mar ondertussen een belletje krijgen van het koppel wat ons zoals eerder in het verhaal gemeld onderweg voorbij reden, dat ze de locatie niet konden vinden, zaten wel langs het noord Hollands kanaal, maar bij Neck. Niet goed dus.
Pas net voor 07.45 was ook dit koppel langs de waterkant gearriveerd.
Om 7.45 uur klonk het begin signaal onder werkelijk fantastische omstandigheden. Nagenoeg geen wind en een lekker zonnetje recht in het gezicht. Gewoon in je t-shirt om 7.45 langs het water, wanneer maak je dat mee?
Zelf vissend met de vaste stok op een meter of 10 vissend een mooie voerstek aangelegd, maar de visserij kwam niet op gang en dat bleef gedurende de wedstrijd zo. Je moest echt peuteren voor een visje en wat je dan ook ving was nog eens klein ook. Als je dan ook nog de pech hebt dat er halverwege een snoek duikt op een gevangen visje dan weet je als visser genoeg. Gaat hem niet worden vandaag. Maat Jan ving met de feeder als snel een viertal mooie brasems. Exemplaren met een gewicht van rond de 1,5 kg. stuk. Dat tikt lekker aan. Toch ook bij hem komt het niet lekker op gang. Bij onze buren en de koppel daarnaast zien we met enige regelmaat een visje geschept worden. Dus komen we al snel in de veronderstelling dat we het vandaag als kop vissers gaan afleggen tegen onze buren.
Om 12.45 klinkt het eindsignaal en mag de balans worden opgemaakt. Als eerste wegen we  ( onder toezicht) onze eigen vangst en dit blijkt 13 kg. rond te zijn. Valt niet helemaal tegen, hoewel dit voor een 5 uurs koppel niet veel is natuurlijk. Dan wegen we de buren, blijken maar 400 gram meer te hebben. Gezien het vele schepwerk tegenvallend. Veel meer gedacht. Dan de buren daarnaast. Slechts 11970!!!!!! Zou het dan toch nog gaan gebeuren???
Hoe verder we de baan op gaan , hoe meer er ook gevangen is. Met name op de vaste stok. Waar in het begin van de baan met de vaste stok alleen kleine vis gevangen wordt, wordt verder op de baan ook brasem gevangen met de stok. Dit brengt duidelijk gewicht in het net.
Midden op de baan, vissend op stek 6 haalt het koppel Turenhout uit met 21620 gram. Met name de feeder, brengt veel brasem op.
Zoals gezegd leveren de stekken verder op de baan meer vis op. De laatste 4 nummers leveren in de einduitslag de nr.s 1,2 en 3 op. Gemeld mag worden dat het koppel wat later begon aan de wedstrijd toch nog een mooie 2e plaats wist te behalen.
Uitslag:

 


1

 

Hans Turenhout sr.

Hans Turenhout jr

21620

 

gram

2

 

Ed Scheepmaker

Keje den Hollander

16930

 

gram

3

 

Jan de Ridder

Peet van Dam

15890

 

gram

4

 

Koos Regeer

Nick Bavius

15750

 

gram

5

 

Frank Steenvoorden

Marcel Noort

13400

 

gram

6

 

Jan van Beelen

Henk Zonneveld

13000

 

gram

7

 

Leo Zonneveld

Jaap de Ridder

11970

 

gram

8

 

Wim Steenvoorden

Roy van den Oever

9950

 

gram

9

 

Dirk van Rijn

Jan Vink

9940

 

gram