Uitslag 10e Competitiewedstrijd Binnenwater 21 Oktober 2018 in de Markervaart

Frank Steenvoorden wint 10e competitiewedstrijd.

 

Zondag 21 oktober 2018, de dag van de laatste wedstrijd van het visseizoen 2018. Een seizoen wat zich heeft gekenmerkt door een aantal van 22 inschrijvingen voor de competitie, waarvan er helaas 1 geen wedstrijd heeft mee gevist. Een zomer waarin het prachtige weer ervoor heeft gezorgd dat we nagenoeg alle wedstrijden onder prachtige omstandigheden hebben kunnen vissen. Ook een seizoen, waarin de vangsten over het algemeen weer minder waren als het jaar 2017, en die ook al minder waren als in 2016.
Een seizoen waarin behalve het vissen en vangen ook de gezelligheid tijdens de wedstrijden van groot belang waren. Neemt niet weg dat er altijd dingetjes zijn die niet goed gegaan zijn en die beter kunnen. Door niet alleen te zeuren, maar met elkaar te proberen tot een betere oplossing te komen, zijn al deze zaken van onder belang aan de gezelligheid. Kan je hierin niet meegaan dan hopen we dat diegene lekker thuis blijft.
Gelukkig hebben we hier weinig problemen gehad en hebben we ook de verschillende koppelwedstrijden met een flink aantal koppels kunnen vissen
Maar dan de laatste wedstrijd.
Plaats van handeling de Markervaart, waarvoor we van HV Zaandam de benodigde vergunning hebben gekregen, waarvoor uiteraard dank. Dank is zeker op zijn plaats, omdat voor volgend jaar de grotere verenigingen met veel “eigen” water zoals Haarlem, Amsterdam en ook Leiden al beperkingen hebben opgeworpen in het aantal aan te vragen wedstrijdvergunningen en zelfs hiervoor ook flinke kosten in rekening gaan brengen. ( Hoe help je het wedstrijd vissen om zeep). Dat je voor commerciële wedstrijden kosten in rekening brengt snap ik, maar voor vissers die in het weekend gezellig een wedstrijdje met elkaar vissen, worden hierdoor de kosten steeds hoger, maar ook de drempel om met wedstrijden mee te doen.
Met 16 man aan de waterkant  van de markervaart. Een prachtig water, maar ook heel wisselend qua vangsten.
Om 8.30 uur het beginsignaal en wat zie je dan gebeuren, Iedereen naar de overkant, op het wat ondiepere gedeelte, omdat meestal daar de grovere vis vandaan komt. Zo niet vandaag. Het eerste half uur wel een paar prachtige aanbeten die verzilverd worden. De eerste 1,5 kg is binnen, maar dan merk je dat er veel kleine vis aan het aan zit. Kleine aanbeten, maar geen aanbeten om te slaan. Dan te lang op die plek blijven hangen, omdat je het idee hebt dat de vis wel zal komen. Pas vrij laat terug naar de 11 meter en wel een prachtig plaat van een brasem, maar natuurlijk veel te laat om mee te doen om de prijzen.
Om 13.00 uur kunnen we gaan ruimen en gaat de weegploeg op pad. Zelf neem ik het B vak voor mijn rekening en zien ik dat Karel de Wolf, zittend naast mee, met veel kleine vis, komt op 11100 gram. Denkend aan de winst blijkt zijn buurman aan de andere kant, Leo Zonneveld, altijd een slechte inschatting heeft van zijn gevangen vis, aangeeft ruim 5 kg te hebben, komt tot een gewicht van 11250 en dus de vakwinst behaalt.
Het A vak geeft wat hogeren vangsten. Met 15150 gram wint gelegenheidsvisser Frank Steenvoorden( voor deze wedstrijd althans), want het is natuurlijk een crack op visgebied, niet alleen zijn vak, maar ook de wedstrijd. Op enige afstand gevolgd door Ed Scheepmaker met 13050 gram.
Hoewel ik het tijdens de prijsuitreiking op 4 november nog even zal benoemen, wil ik ook op deze manier alle vissers echt onwijs bedanken voor de strijd, het plezier , maar vooral de gezelligheid het afgelopen seizoen.

Henk Zonneveld

Vak A.

1

Frank Steenvoorden

15150

gram

2

Ed Scheepmaker

13050

gram

3

John den Haan

7350

gram

4

Wim Steenvoorden

7150

gram

5

Pierre Mullekes

6700

gram

6

Hans Turenhout

5800

gram

7

Jaap de Ridder

2050

gram

8

Peter Varkevisser

NG

gram

57250

Vak B.

1

Leo Zonneveld

11250

gram

2

Karel de Wolf

11100

gram

3

Kees Zuijderduijn

8150

gram

4

Peet van Dam

7300

gram

5

Henk Zonneveld

5850

gram

6

Dennis Ooijendijk

5350

gram

7

Bram Riemvis

850

gram

49850