Uitslag Eierenwedstrijd 25 Maart 2018 in de Leidse Vaart

Wim Steenvoorden wint de Eierenwedstrijd.

 

 

Wat eigenlijk voor de afdeling binnenwater de 2e wedstrijd had moeten zijn, is toch de openingswedstrijd geworden. Dit kwam door dat de 1e competitiewedstrijd door de afdeling is afgelast vanwege de weersvoorspellingen op 18 maart nl. gevoelstemperaturen van -10 tot -15.
Ik weet het, een beetje watjes zijn we wel, maar gelukkig werd ook de strandwedstrijd afgelast, zodat we niet alleen zijn in het watjes zijn.
Vandaag dus de zgn. eierenwedstrijd, sinds jaar en dag in het weekend voorafgaand aan het paasweekend. Een van oorsprong ludieke wedstrijd, waarbij het gaat om de gezelligheid en om de eieren.
In eerste instantie 19 deelnemende vissers, maar om uiteenlopende redenen, door 3 afzeggingen 16 vissers aan de waterkant.
Ondanks het feit dat de klok weer in de zomertijd was gezet, had slechts een deelnemer zich verslapen en waren de overige 15 keurig op tijd aanwezig voor de loting om 07.00 uur. 25 steigernummers in de emmer en een ieder kon zijn lotnummer trekken en kon de wedstrijd om 08.00 uur aanvangen.
Om even over 9 een kleine verrassing, omdat ook de paashaas zich van haar beste kant liet zien en langs kwam met een lekker gekookt eitje en een kleine vloeibare versnapering, maar bovenal een stukje welkome gezelligheid
Over de wedstrijd zelf kunnen we heel kort zijn, want slechts 6 vissers konden enige vis aanbieden. De meeste vis kwam dan toch uit het achterstuk van de baan. In het eerste vak kon alleen de kopstek vis aanbieden en wel 850 gram.
Ed Scheepmaker wist een brasempje te vangen, waardoor hij zich ( bijna ) verzekerd wist van de eerste plaats, niet wetende dat Wim Steenvoorden ook een brasem wist te landen en omdat deze iets meer gewicht met zich mee bracht, ging de eindoverwinning en de prijs ( 45 eieren) naar Wim.
Gelukkig voor Ed ( hevig verliefd) mocht ook hij 45 eieren meenemen naar huis.
De overige nog aanwezige deelnemers ( ook als geen vis aangeboden kon worden) kregen uiteraard ook eieren mee naar huis, waardoor zij de paasdagen door kunnen komen met het eten van lekkere gekookte eieren.

 

eierenwedstrijd 25 maart

1

Wim Steenvoorden

1010

gram

2

Ed scheepmaker

850

 gram

3

Wil Caspers

240

gram

4

Henk Zonneveld

230

gram

5

Dick van Duijvenbode

210

gram

6

Chris Robinson

160

gram

7

Willem van der Steeg

0

gram

8

Leo Zonneveld

0

gram

9

Jan de Ridder

0

gram

10

Harry de Jong

0

gram

11

Pierre Mullekes

0

gram

12

Jaap van der Niet

0

gram

13

Chris Marijt

0

gram

14

Jan de Prof

0

gram

15

Casper Hoogstraten

0

gram

16

Michel Hoekstra

0

gram