Uitslag van der niet wedstrijd 10 Juni 2018 in het NHK

Koppel Scheepmaker/Regeer wint van der Niet wedstrijd.

 

Zondag 1 juli, ja juli alweer, werd de jaarlijkse van der Nietwedstrijd gevist. Zo genoemd, omdat hengelsport van der Niet uit Noordwijkerhout zich al vele jaren bereid heeft verklaard de sponsoring voor deze wedstrijd op zich te nemen.
Helaas dit jaar slechts 9 deelnemende koppels, wat eigenlijk wel een dieptepunt genoemd kan worde. Desondanks zorgde van der Niet ervoor dat voor alle deelnemende vissers uiteindelijk met een prijs, inde vorm van een waardebon, naar huis konden.
Plaats van Handeling was het Noord Hollands kanaal bij Akersloot, en dan met name het A traject. Dit houdt in het gedeelte tegen de vuilverbranding van Alkmaar.
Bij nader inzien gelukkig dat we slechts met 9 koppels aanwezig waren, want de berm stond mans hoog met bereklauwen die je niet zomaar wek kan krijgen zonder onder de brandblaren te komen. Hopelijk zullen de verantwoordelijken hiervoor dit spoedig verhelpen.
“s morgens vroeg al een aardige bries recht in het gezicht, wat in de loop van de dag voor enige verkoeling zou zorgen, want er waren flinke hoge temperaturen voorspeld. Na het startsignaal werden er al snel vissen gevangen, zelfs al enkele brasems, wat de hoop op een goed resultaat deed toenemen. Echter wat enkele weken geleden op dit traject al het geval was, was nu ook weer het geval, de aanbeten verdwenen al net zo snel als dat ze gekomen waren. Alleen de winnaar van de competitiewedstrijd op dezelfde locatie , Ed Scheepmaker met zijn maat Koos Regeer, wisten precies hoe te vissen ( of was het gewoon geluk?) zij bleven, tot grote ergernis van hun beide buren constant vis vangen. Zij kwamen in totaal dan ook op 33350 gram, wat hen de eindoverwinning opleverde.  Op de staartstek wisten Leo Steenvoorden en Chris Marijt hun stek te verzilveren door met 18330 gram de 2e plaats te behalen. Op de 3e plaats vandaag Henk Zonneveld, die met de vaste stok 6880 gram aan kleine vis wist te vangen en zijn maat Jan van Beelen  met 7340 gram tot een totaal kwamen van 14220 gram.
De prijsuitreiking waarbij zoals gezegd alle deelnemers hun verdiende waardebonnen in ontvangst mochten nemen vond plaats op de schitterende strandlocatie van HSV de Sportvisser en mede door het prachtige weer bleef het nog lang gezellig

 

Uitslag van der Niet Verenigingswedstrijd 1-7-18

1

Koos Regeer

Ed Scheepmaker

33350

gram

2

Chris Marijt

Leo Steenvoorden

18330

gram

3

Henk Zonneveld

Jan van Beelen

14220

gram

4

John den Haan

Rob Bosman

11910

gram

5

Bram Riemvis

Aart Jan van Beelen

10760

gram

6

Leo Zonneveld

John Waasdorp

9350

gram

7

Maurice Vink

Eelco Bostelaar

7730

gram

8

Marcel Noort

Dennis Ooijendijk

7270

gram

9

Peet van Dam

Jan de Ridder

7200

gram