Uitslag Noordwijkskampioenschap 21 Mei 2018 in de Amsteldrecht

Ed Scheepmaker wint Noordwijkskampioenschap

Coupe poging van Kattukers mislukt

 

Maandag 2e pinksterdag stonden de Noordwijkse kampioenschappen op het programma. Leden van Noordwijkse hengelsportverenigingen of Noordwijkse ingezetenen mogen aan deze wedstrijd deelnemen.
Dit had als consequentie dat er ook een aantal niet inwoners van Noordwijk mochten inschrijven, waardoor er op social media al een drukke correspondentie gaande was, waarin de illusie werd gewekt dat die zgn “buitenlanders” wel even de titel van Noordwijks kampioen van die Noortukkers wilden “stelen”.
Natuurlijk altijd leuke berichten zo tussendoor, want dat zouden wij als rechtgeaarde Noortukkers toch even echt niet laten gebeuren.
Plaats van handeling was het Amstel Drecht kanaal, waarvoor wij van SMWN een wedstrijdvergunning hadden gekregen.
Omdat de wedstrijd wat later begon,( 08.0 uur) waren ook onze baanuitzetters wat later aanwezig bij het betreffende traject en wat schetst onze verbazing, al 2 andere verenigingen hadden hun wedstrijdtraject op “ons” traject uitgezet.
Navraag eerde dat ook zij vergunning zouden hebben. Hoewel we al onze deelnemers kwijt konden is dit toch vervelend omdat je dan niet zelf kan bepalen waar en hoe je de baan uitzet en afhankelijk bent van de overgebleven ruimte.
In de dagen voorafgaande aan deze wedstrijd waren enkele van de eerder genoemde “buitenlanders”al in trainingskamp geweest op dit traject en werd er door sommigen knap vis gevangen, dus de verwachtingen waren hoog gespannen.
Helaas was het vandaag toch weer anders, net zoals altijd. Het lijkt net Vissen.
Het was vandaag schrapen voor een visje en zelfs een zevental “nullen” werden er na afloop genoteerd.
Uiteraard komt er net als bij iedere wedstrijd altijd een winnaar, zo ook vandaag. Als verenigingsman en echte Noortukker toch voor mij een hoogtepunt dat de zgn., coupepoging volledig de mist in is gegaan en konden we een echte Noortukker als Noordwijks Kampioen in de schijnwerpers zetten. Ed Scheepmaker mag een jaar lang de mooie wisselbokaal op zijn bedrand zetten, zodat hij er iedere avond vol trots naar mag kijken. Hij wist een vangst van 15780 gram in de weegschaal te brengen, waarbij wel vermeld mag worden dat de meeste brasems die gevangen werden gemiddeld richting de 2 kg gingen.
2e in hetzelfde vak was vandaag John Waasdorp met 9810 gram. Waarom deze vermelding??????? Hij heeft vandaag gevist met een nieuw aas. Zoals hij al had aangekondigd in de groepsapp. Genaamd De Sportvisser gezwam, heeft hij gevist met Haribo snoepjes. Na eerst flink voorgeproefd te hebben was hij van mening dat wanneer hij dit lekker vond de vis het ook lekker moest vinden.
( Noordwijkse logica???????????????)
In het andere vak ( A vak waren de vangsten nog minder als in het B vak.

Met 10120 gram wist Chris Marijt de vakwinst naar zich toe te trekken , met als nr. 2 Jan de Ridder met 6190 gram.

 

Vak A.

1

Chris Marijt

10120

gram

2

Jan de Ridder

6190

gram

3

Henk Zonneveld

6040

gram

4

Jaap de Ridder

5780

gram

5

Dennis Ooijendijk

4920

gram

6

Bas van Schie

980

gram

7

Kees Zuijderduin

0

gram

8

JanvanBeelen

0

gram

9

Rob Bosman

0

gram

10

Maurice Vink

0

gram

34030

Vak B.

1

Ed Scheepmaker

15780

gram

2

John Waasdorp

9810

gram

3

Marcel Noort

9530

gram

4

John den Haan

9040

gram

5

Wim Steenvoorden

2990

gram

6

Arjan van Schie

2390

gram

7

Roy Duijndam

0

gram

8

Peter Varkevisser

0

gram

9

Lennart Marijnus

0

gram

49540