Uitslag Vaste Stok - Feederwedstrijd 29 Juli 2018 in de NHK te Landsmeer

Koppel Rob Bosman - John de Haan wint vaste stok - feederwedstrijd.

 

Na wat verwarring over het aantal deelnemende koppels kwamen we uit op 14 deelnemende koppels, die op zondag 29 juli om 06.00 uur present stonden bij Beuk voor de loting voor de vaste stok-feeder wedstrijd.
Deze altijd weer leuke wedstrijd die per jaar eenmalig gevist wordt met de verplichting dat en van de koppelleden met de vaste stok vist en de ander met de feeder. Daarbij mag er tijdens de wedstrijd ook nog eens niet gewisseld worden. Begin je dus met de stok dan eindig je ook met de stok.
Plaats van handeling was heet Noord Hollands kanaal, ter hoogte van de veerpont.
Daar aangekomen waren er 7 nummers voor de pont en 7 na de pont uitgezet met voldoende tussenruimte. Om 7.45 uur klonk het beginsignaal en vlogen de ballen het water in ( bij vaste stok vissers ) en vlogen de meeste voerkorven van de feederaars richting de overzijde, waarbij de meeste ook nog een voerplek op korte afstand van voer wilden voorzien.
Al snel werden de eerste vissen gevangen met zowel stok als feeder,  wel kleine vis. Zelf vissend met de vaste stok onderhield ik de voerplek goed door met grote regelmaat en klein cupje, die op de top van de stok was gemonteerd, met aas op de voerplek te deponeren, zodat er voldoende zou liggen als de vis zich aandiende. Het begin liep moeizaam. Slechts enkele aanbeten, wel of niet verzilverd in het eerste uur, maar naarmate er meer aas werd gebracht werden de aanbeten ook vaker waarneembaar. Mijn koppelmaat wist te melden dat Leo Zonneveld vissend op nr. 2 samen met Jaap met grote regelmaat mooie vissen wist te landen in tegenstelling tot onze vis welke klein bleven.
Na enige tijd, zagen we echter Leo aan het rommelen langs de waterkant. Wat bleek,  zijn leefnet was afgebroken en onder water verdwenen. Gelukkig wisten ze na enige tijd het net weer boven water te krijgen, echter de vis was verdwenen. Weg minimaal 10 kg. Wat een pech!!!!!!!!!!!!!! Uithuilen en opnieuw beginnen.
Na een sessie van 5 uur klonk om 12.45 uur het eindsignaal en konden de weegploegen op pad.
IN vak A wisten Kees van den Burg en Karel de Wolf met 24790 gram de vakwinst te behalen. Ook de pechvogel kwam  nog uit op 19180, waarmee hij toch nog een mooie 3e prijs in de wacht wist te slepen. De overwinning was met het verspelen van de vis helaas ook verspeeld. In het B vak wist het Duo Rob Bosman en John den Haan met 25590 niet alleen de vakwinst maar ook de overall winst binnen te slepen.

 

 

Vak A

1

Kees van den Burg

Karel de Wolf

24790

gram

2

Henk Zonneveld

Jan van Beelen

20470

gram

3

Leo Zonneveld

Jaap de Ridder

19180

gram

4

Hans Turenhout

Hans Turenhout

18040

gram

5

Chris Marijt

Jan van Schie

16910

gram

6

Frank Steenvoorden

Sjaak van Werkhoven

13340

gram

7

Ed Scheepmaker

Jan de Ridder

10130

gram

Vak B.

1

Rob Bosman

John den Haan

25590

gram

2

Wim Steenvoorden

Wim Steenvoorden

12410

gram

3

Bas van Schie

Arjan van Schie

10170

gram

4

Roy Duindam

Lennart Marijnus

9570

gram

5

Koos Regeer

Bram Riemvis

7760

gram

6

Bart de Ridder

Kees de Ridder

3340

gram

7

Wouter Kaandorp

Remon Hoogeveen

1400

gram