Strandvissen met de Jeugd 2 April 2018

De jeugdcommissie van Sportvisserij Midwest Nederland regio West heeft 2e paasdag, in samenwerking met HSV de Sportvisser uit Noordwijk, een strandvis clinic voor jeugd georganiseerd op het strand van Noordwijk.
Met 33 inschrijvingen, waarvan er zich helaas 4 op de dag zelf vanwege ziekte moesten afmelden, werden om 8.30 alle deelnemers verwelkomd en door de organisatie gekoppeld aan een senior visser, die hen gedurende de dag de fijne kneepjes van het strandvissen zouden proberen bij te brengen.
Omstreeks 09.00 uur kon de hele meute zich na het maken van een groepsfoto naar het strand begeven, waar het druilerig en somber was. Weliswaar was de zin en het enthousiasme er niet minder om en werd er zeer zeker niet geklaagd. Strandvissers en potentiele strandvissers zijn bikkels en laten zich niet kennen door wat druppels regen of iets van kou.
Om 10.00 uur mochten de hengels voorzien van aas te water gelaten worden en kon begonnen worden aan een sessie van 3 uur, waarbij het natuurlijk de bedoeling was dat de jeugd het werk deden en dat de begeleiders hen adviseerde in hoe te vissen, hoe met de vis om te gaan en hoe je de visplek netjes en opgeruimd kan houden, zodat verder niemand last heeft van de achtergelaten rommel.
Al snel werden de eerste vissen gevangen, wat natuurlijk het enthousiasme laat toenemen.
Na enige tijd werden de vissers en hun begeleiders getrakteerd door 2 paashazen en 1 kippetje op warme chocolademelk, welke door de bootafdeling van HSV de Sportvisser, heerlijk voorbereid was en ook op strand werd verdeeld. Samen met een heerlijk gekookt eitje ging dat erin als………………………..warme chocolademelk. Uiteraard werd dit erg gewaardeerd.
Na zo’n 3 uur vertoeven op het strand werd het warme clubhuis van HSV de Sportvisser opgezocht en werden alle deelnemers, zowel jong als oud getrakteerd op heerlijke patat met een snack en werden alle prijswinnaars ( iedereen dus) in het zonnetje gezet en kregen ze een goody-bag mee met allerlei door sponsoren beschikbaar gestelde artikelen.
Na alle sponsoren: Sportvisserij Midwest Nederland, hengelsport Ahoy uit Rotterdam, Hengelsport van der Niet uit Noordwijkerhout, HSV de Sportvisser, Autobedrijf van Elswijk, de bootafdeling van HSV de Sportvisser en Prof-stuc uit Hazerswoude Rijndijk, te hebben bedankt ging iedereen met een voldaan en tevreden gevoel huiswaarts en kunnen wij als organisatie weer spreken van een fantastische dag die we met veel

plezier volgend jaar weer in het programma willen opnemen.

 

Visser

Begeleider

Cm

1

Julian Leliveld

Peter Koeleman

418

2

Tijs vd Linden

Peter v Dam

373

3

Hidde Bloemink

Peter Koeleman

368

4

Dax vd Voorn

Peter v Dam

321

5

Tom v Rijn

Sjaak Witteman

213

6

Danile v Diemen

Cor v Houten

196

7

Daan Hoogeveen

Jan vd Bilt

154

8

Symrico vd Steeg

Cor v Houten

148

9

Macxim Juriens

Kees Wijnands

140

10

Lieke Riemvis

Marcel van Houten

117

11

Mike de Lang

Ton v Elswijk

110

12

Rens Bos

Rob Windt

106

13

Mees v Roosenberg

Martijn Hillhorst

101

14

Luont Vissers

Frits Ligthelm

84

15

Thijmen Vrolijk

Ron Gatowinus

75

16

Donna vd Berg

Frits Ligthelm

70

17

Bryan de Lang

Sjaak Witteman

70

18

Skyla vd Stelt

Jhon Duynisveld

69

19

Levy Levering

Jan Witteman

61

20

Jovany Wijnands

Kees Wijnands

51

21

Sem Ouwehand

Jhon Duynisveld

51

22

Kevin Melchers

Hans Melchers

48

23

Rob Hoogeveen

Andre Ooyendijk

22

24

Casper

Ids vd Niet

21

25

Emma vd Niet

Ids vd Niet

21

26

Brian Hoekstra

Marcel van Houten

18

27

Dylan Balk

Ron Gatowinus

0

 

De foto's staan op facebook. Klik hier.